Hypotheek verkrijgen als zelfstandig ondernemer?

Ben je ook bang dat je als zelfstandig ondernemer geen hypotheek kunt krijgen? Op voorhand is dit moeilijk te zeggen want iedere situatie is anders. Aan de hand van het resultaat (de winst) in je onderneming bekijk ik welke mogelijkheden er zijn voor het verkrijgen van je hypotheek.

In principe kijken alle hypotheekaanbieders naar de nettowinst van je onderneming van de afgelopen drie jaar. Daarvan nemen ze het gemiddelde als toetsingsinkomen met een maximum van het laatste jaar. Heb je in het laatste jaar minder verdiend dan het gemiddelde? Dan wordt dit lagere bedrag gezien als het inkomen waar de geldverstrekker mee gaat toetsen in de hypotheekaanvraag. Daarnaast mag je maximaal 100% van de woningwaarde geleend worden. Dit geldt voor iedereen, ook voor jou als zelfstandig ondernemer. Als zelfstandige kun je soms minder dan 100% lenen omdat geldverstrekkers het risico te groot vinden dat je zonder inkomen komt te zitten.

Nog geen drie jaar zelfstandig ondernemer

Ben je nog geen drie jaar als zelfstandig ondernemer aan het werk? Dan verschilt het per geldverstrekker hoe ze je hypotheekaanvraag beoordelen. Bij sommige geldverstrekkers kom je dan helaas niet in aanmerking voor een hypotheek. Maar er zijn zeker wel geldverstrekkers die een ‘startende’ ondernemer (korter dan 3 jaar zelfstandig ondernemer) aan een hypotheek willen helpen.

Bij JEROEN Hypotheekadvies help ik je graag op weg. Maak nu gelijk een vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie op. Want jij wilt toch ook weten waar je aan toe bent? Bel 020 – 643 78 43.

Jeroen werkt met meer dan 25 hypotheekaanbieders

Ben je in loondienst of zelfstandig ondernemer?

Jeroen adviseert je graag bij de best passende hypotheek.

Maak een vrijblijvende afspraak