Je eigen huis kopen in Amstelveen?

Hypotheekadvies Hoofddorp

Je eigen huis kopen in Amstelveen?

Amstelveen is prettig wonen en het is een goede stad om een huis te kopen, om een veelvoud van redenen. Er zijn prettige wijken met goede scholen, een fijn stadshart, en het ligt natuurlijk vlakbij Schiphol. Genoeg redenen om Amstelveen te overwegen voor uw permanente verblijfsplaats. Het kopen van een huis in Amstelveen is dan ook een goed idee.

eigen huis kopen in Amstelveen
eigen huis kopen in Amstelveen

Is Amstelveen een fijne stad om te wonen?

Met zo’n 100.000 inwoners is Amstelveen voorzien van alle gewenste voorzieningen. Er zijn goede scholen waaronder 19 basisscholen en alle vormen van voortgezet onderwijs van vmbo en mavo tot havo/vwo en een gymnasium. Een veelvoud aan sportscholen en verenigingen voorzien in mogelijkheden voor fitness, vechtsporten, dansen, badminton, korfbal en nog veel meer. Er zijn meerdere protestantse zowel als katholieke kerken met een lange geschiedenis in Amstelveen. Behalve het Amsterdamse Bos, wat grotendeels in Amstelveen ligt, bevat deze gemeente ook het Groengebied Amstelland, en kent een aantal andere parken voor recreatie. Het stadshart is drie jaar op een rij verkozen tot beste winkelcentrum van Nederland.

In welke wijk van Amstelveen kun je het beste gaan wonen?

Wanneer je denkt aan een huis kopen in Amstelveen, dan rijst de vraag, in welke wijk? Amstelveen heeft bijna 100.000 inwoners dus er is volop keuze. In zowel uitstraling, prijs en ligging. In Bankras / Kostverloren, gebouwd in de jaren zestig, zijn veel eengezinswoningen, omringd door hoge flats en een aantal grote winkelcentra. De wijk kijkt uit over het open landschap van de Middelpolder. De wijk Buitengebied Amstel staat bekend om haar horeca en grenst in het noorden aan een natuur- en recreatiegebied. Elsrijk heeft een lange rijke geschiedenis van wel 1000 jaar bewoning, en wordt nu gekarakteriseerd door voornamelijk laagbouw en veel waterpartijen. Zo zijn er nog bijna een dozijn andere wijken in Amstelveen, elk met hun eigen karakter maar gekenmerkt door ruimte en groen, en makkelijk bereikbaar vanuit Schiphol en Amsterdam.

Is Amstelveen makkelijk bereikbaar?

De ligging van Amstelveen is ideaal. Grenzend aan Amsterdam in het noorden is het makkelijk bereikbaar met bus, tram en metro, als ook met de auto via de A9, die van oost naar west door Amstelveen rechtstreeks naar het naburige Schiphol loopt. De Beneluxbaan is de belangrijkste noord-zuid as. Je woont toch vlakbij Amsterdam, maar het is allemaal wat ruimer en groener. Amstelveen is dan ook voor veel bedrijven een aantrekkelijke optie voor vestiging. Zo staat het KLM hoofdkantoor in Amstelveen, en hebben ook andere grote corporaties zoals Canon en HP hier hun kantoren gevestigd.

Wat is er te doen in Amstelveen?

Als je naar een nieuwe stad wil verhuizen, moet daar natuurlijk wel wat te beleven zijn. Aan cultuur doet Amstelveen niet onder voor andere gemeentes. Sommige wijken zijn ontstaan uit historische dorpen. Bijvoorbeeld Bovenkerk met de herkenbare Sint Urbanuskerk uit 1883, en Nes aan de Amstel, een eiland ontstaan op een landtong die eerder vast zat aan de oostoever van de Amstel. Ook bekend van Amstelveen is natuurlijk het Cobra Museum voor Moderne Kunst, en het Museum Jan van der Togt. Tussen Pasen en eind oktober voert de Elektrische Museumtramlijn Amsterdam zijn tramdiensten uit. Voor gezinnen is er ook genoeg te doen, bijvoorbeeld de vele speelplaatsen en speelbadjes die goed worden onderhouden, of Speelboerderij Elsenhove.

Eigen huis kopen in Amstelveen

Er zijn veel redenen waarom je in Amstelveen wilt wonen. Ik ben opgegroeid in Bovenkerk, een dorpje in een stad en ken Amstelveen op mijn duimpje dus ik adviseer niet alleen over de beste hypotheek maar kan ook helpen bij vragen over de gemeente.